REPOZITORIU UPSC

Potențialul turistic gastronomic valorificat prin proiecte STEAM – exemple de bune practici

Show simple item record

dc.contributor.author CĂPĂȚÎNĂ, Lucia
dc.contributor.author SOCHIRCĂ, Elena
dc.contributor.author DILAN, Vitalie
dc.date.accessioned 2025-04-08T06:28:14Z
dc.date.available 2025-04-08T06:28:14Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation CĂPĂȚÎNĂ, Lucia; SOCHIRCĂ, Elena şi DILAN, Vitalie. Potențialul turistic gastronomic valorificat prin proiecte STEAM – exemple de bune practici. În: Materialele conferinței științifice internaționale „Abordări inter/transdisciplinare în predarea științelor reale (concept STEAM)”, ediția a 4-a = Proceedings of the fourth international scientific conference „Inter/transdisciplinary approaches in the teaching of the real sciences, (STEAM concept)”, Chisinau, November 1-2, 2024. Chișinău: IDIS „Viitorul”, 2024, pp. 455-463. ISBN 978-5-86654-132-4(PDF). en_US
dc.identifier.isbn 978-5-86654-132-4
dc.identifier.uri http://dir.upsc.md:8080/xmlui/123456789/7345
dc.description Integrated STEAM educational projects engage students in an inquiry based on transdisciplinary research and cooperation. The contents aimed at culinary tourism can be explored by carrying out different STEAM projects, making inter- and transdisciplinary connections with the STEAM fields, but also other school subjects, such as Geography, Technological Education, Computer Science, Mathematics, Plastic Arts; this fact representing an opportunity managed to combine innovation, creativity and education with culinary and cultural experiences. STEAM projects focused on culinary tourism may be carried out by students as school activities. en_US
dc.description.abstract Proiectele educative integrate STEAM angajează elevii într-o investigaţie bazată pe cercetare transdisciplinară şi cooperare. Conținuturile ce vizează turismul gastronomic poate fi explorat prin realizarea diferitor proiecte STEAM, realizându-se conexiuni inter- și transdisciplinare cu domeniile STEAM, dar și alte discipline școlare, precum Geografia, Educația tehnologică, Informatica, Matematica, Arte plastice, acest fapt reprezentând o oportunitate reușită de a combina inovația, creativitatea și educația cu experiențele culinare și culturale. Proiectele STEAM axate pe turismul gastronomic pot fi realizate de către elevi în calitate de activități școlare. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă" en_US
dc.subject STEAM en_US
dc.subject Turism gastronomic en_US
dc.subject Experiențe culinare en_US
dc.subject Inovație en_US
dc.subject Culinary tourism en_US
dc.subject Culinary experiences en_US
dc.subject Innovation en_US
dc.title Potențialul turistic gastronomic valorificat prin proiecte STEAM – exemple de bune practici en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • 2024
    1-2 noiembrie, Chisinău

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account