dc.contributor.author |
BALAN, Rodica |
|
dc.date.accessioned |
2024-10-07T15:42:57Z |
|
dc.date.available |
2024-10-07T15:42:57Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
BALAN, Rodica. Starea de bine și comportamentul alimentar. În: Știinţă și educaţie: noi abordări și perspective. Materialele conferinţei ştiinţifice internaţionale, 21-22 martie 2024. Seria XXVI. Volumul 1. Științe sociale și comportamentale. Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă" din Chișinău. Chișinău: CEP UPSC, 2024, pp. 149-155. ISBN 978-9975-46-943-2. ISBN 978-9975-46-944-9 (Vol. 1). |
en_US |
dc.identifier.isbn |
978-9975-46-943-2 |
|
dc.identifier.isbn |
978-9975-46-944-9 |
|
dc.identifier.uri |
http://dir.upsc.md:8080/xmlui/123456789/6721 |
|
dc.description.abstract |
Well-being and eating behavior are intricately interconnected. A balanced and healthy diet can improve well-being by providing essential nutrients for physical and mental health. On the other hand, pathological eating behaviors can negatively affect well-being. In many individuals, eating behavior also has a strong emotional dimension, with eating being used as a coping mechanism rather than a source of nutrition and energy. Finally, healthy eating behavior can contribute to improved well being, while positive well-being can facilitate healthier food choices. |
en_US |
dc.language.iso |
ro |
en_US |
dc.publisher |
Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Ştiință și educație: noi abordări și perspective: Materialele conferinţei ştiinţifice internaţionale, Seria 26, 21-22 martie 2024. Vol. 1: Ştiinţe sociale şi comportamentale; |
|
dc.subject |
Comportament alimentar |
en_US |
dc.subject |
Starea de bine |
en_US |
dc.subject |
Well-being |
en_US |
dc.subject |
Eating behavior |
en_US |
dc.title |
Starea de bine și comportamentul alimentar |
en_US |
dc.title.alternative |
Wellbeing and eating behavior |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |