REPOZITORIU UPSC

Valorificarea indicilor fizico-chimici ai unor uleiuri vegetale și modificarea acestora la procesarea termică și condițiile de păstrare

Show simple item record

dc.contributor.author MELENTIEV, Eugenia
dc.contributor.author PITUȘCAN, Mariana
dc.date.accessioned 2024-06-15T18:22:03Z
dc.date.available 2024-06-15T18:22:03Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation MELENTIEV, Eugenia, PITUȘCAN, Mariana. Valorificarea indicilor fizico-chimici ai unor uleiuri vegetale și modificarea acestora la procesarea termică și condițiile de păstrare. În: Conferinţa ştiinţifico-practică internaţională "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă", Ediţia a 10-a, 18-19 martie 2023. Vol. 1. Realizări contemporane în științe ale naturii: Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă" din Chișinău, Faultatea Biologie și Chimie. Chişinău: CEP UPS "Ion Creangă", 2023, pp. 100-109. ISBN 978-9975-46-716-2. ISBN 978-9975-46-717-9 (PDF). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-46-900-5
dc.identifier.isbn 978-9975-46-901-2
dc.identifier.isbn 978-9975-46-902-9
dc.identifier.uri http://dir.upsc.md:8080/xmlui/123456789/6447
dc.description La etapa actuală în alimentație se utilizează un sortiment bogat de uleiuri vegetale, care conțin nutrienți, substanțe biologic active (antioxidanți), minerale necesare organismului uman. Uleiurile pot fi folosite atât în stare naturală, cât și la procesarea alimentelor. În scopul aprecierii calității uleiurilor selectate s-au evaluat indicii fizicochimici până și după procesare. S-a cercetat dinamica valorilor principalilor parametri (indicele de aciditate, indicele de iod, indicele de peroxid) în funcție de temparatură și condițiile de păstrare a uleiurilor vegetale selectate pentru analiză. en_US
dc.description.abstract At the current stage in alimentation needs, a rich assortment of vegetable oils is used, which contain nutrients, biologically active substances (antioxidants), minerals necessary for the human body and can be used both in their natural state and in food processing. In order to assess the quality of the selected oils, physico-chemical indices were evaluated before and after processing the oils. The dynamics of the values of the most important parameters (acidity index, iodine index, peroxide index) were investigated depending on the temperature and storage conditions of the vegetable oils selected for analysis. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă" en_US
dc.subject Ulei vegetal en_US
dc.subject Indice fizico-chmic en_US
dc.subject Indice de aciditate en_US
dc.subject Indice de iod en_US
dc.subject Indice de peroxid en_US
dc.subject Alfa-tocoferol en_US
dc.subject Beta-caroten en_US
dc.subject Acizi grași en_US
dc.subject Vegetable oil en_US
dc.subject Physico-chemical indice en_US
dc.subject Acidity index en_US
dc.subject Iodine index en_US
dc.subject Peroxide index en_US
dc.subject Alpha-tocopherol en_US
dc.subject Betacarotene en_US
dc.subject Fatty acids en_US
dc.title Valorificarea indicilor fizico-chimici ai unor uleiuri vegetale și modificarea acestora la procesarea termică și condițiile de păstrare en_US
dc.title.alternative Valuation of physical-chemical indices of vegetable oilsand their amendment to termal processing and storage conditions en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account