REPOZITORIU UPSC

Effect of paraprobiotics on the multiplication of probiotics in unconventional media

Show simple item record

dc.contributor.author VASILE, Mihaela-Aida
dc.contributor.author COTÂRLEȚ, Mihaela
dc.contributor.author BAHRIM, Gabriela-Elena
dc.date.accessioned 2024-02-04T07:27:40Z
dc.date.available 2024-02-04T07:27:40Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation VASILE, Mihaela-Aida, COTÂRLEȚ, Mihaela, BAHRIM, Gabriela-Elena. Effect of paraprobiotics on the multiplication of probiotics in unconventional media. În: International Congress "Research – Innovation – Innovative Entrepreneurship", 13-14 October 2023. Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă" din Chişinău. Chişinău : CEP UPSC, 2023, pp. 290-297. ISBN 978-9975-46-831-2. ISBN 978-9975-46-832-9. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-46-831-2
dc.identifier.isbn 978-9975-46-832-9
dc.identifier.uri http://dir.upsc.md:8080/xmlui/123456789/5917
dc.description Cercetările au urmărit influența suplimentării cu paraprobiotice, obținute prin tratamentul combinat încălzire ohmică și tratament termic al suspensiei de celule a culturii probiotice Lactiplantibacillus plantarum MIUG BL21, înainte și după fermentarea unor medii neconvenționale (colostru bovin și izolat proteic din zer) cu cultura starter probiotică Lactiplantibacillus paraplantarum MIUG BL74. S-a urmărit multiplicarea probioticelor prin cultivarea în condițitii aerobe și anaerobe. Astfel, au fost obținute și testate 6 produse fermentate, 3 produse fermentate pe bază de colostru bovin (P1-P3) și 3 probe fermentate pe bază de izolat proteic din zer (P4-P6), prin suplimentare cu paraprobiotice înainte și la sfârșitul fermentării. Produsele fermentate au fost caracterizate din punct de vedere al dinamicii de acidifiere și al viabilității culturii Lactiplantibacillus paraplantarum MIUG BL74. În proba P2 (proba în care paraprobioticele s-au adăugat înainte de fermentarea mediului neconvențional, colostru bovin), s-a evidențiat cea mai bună viabilitate a culturii probiotice, prin cultivare în condiții aerobe și anaerobe, respectiv 10,49±0,20 log și 9,50±0,19 log. De asemenea, pentru proba P2 aciditatea titrabilă a înregistrat cea mai ridicată valoare, respectiv 138,75°Th. Mediul de fermentare neconvențional pe bază de colostru bovin s-a dovedit a fi benefic pentru multiplicarea culturii starter de probiotice, comparativ cu cel pe bază de izolat proteic din zer. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher "Ion Creanga" State Pedagogical University of Chisinau en_US
dc.subject Probiotice en_US
dc.subject Paraprobiotice en_US
dc.subject Colostru bovin en_US
dc.subject Probiotics en_US
dc.subject Paraprobiotics en_US
dc.title Effect of paraprobiotics on the multiplication of probiotics in unconventional media en_US
dc.title.alternative Efectul paraprobioticelor asupra multiplicării probioticelor în medii neconvenționale en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account