REPOZITORIU UPSC

Analiza teoretică a stabilității termodinamice a dimerilor obținuți din alanină, glicină și valină

Show simple item record

dc.contributor.author ARSENE, Ion
dc.contributor.author UNGUREANU, Ana
dc.contributor.author UZUN, Ana
dc.date.accessioned 2023-05-04T16:54:57Z
dc.date.available 2023-05-04T16:54:57Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation ARSENE, Ion, UNGUREANU, Ana, UZUN, Ana. Analiza teoretică a stabilității termodinamice a dimerilor obținuți din alanină, glicină și valină. În: Conferinţa ştiinţifico-practică cu participare internaţională "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă", Ediţia a 9-a, 19-20 martie 2022, vol. 2: Chimie. Chişinău: UST, 2022, pp. 36-42. ISBN 978-9975-76-391-2. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-76-389-9
dc.identifier.isbn 978-9975-76-391-2
dc.identifier.uri http://dir.upsc.md:8080/xmlui/123456789/4660
dc.description S-a studiat teoretic mecanismul de formare a legăturii peptidice în molecula de proteină. Reacțiile de condensare au loc între α-aminoacizii alanină (Ala), glicină (Gly) și valină (Val) cu formarea dimerilor: alanil-glicină, glicil-alanină, glicil-valină, valil-glicină, valil-alanină, alanil-valină și eliminarea unei molecule de apă. A fost studiat profilul energetic și starea de tranziție a fiecărei reacții, care este caracterizată printr-o singură frecvență imaginară cu valoarea negativă. Din punct de vedere termodinamic aceste reacții sunt exoterme, având valori ale energiei de activare caracteristice acestor tipuri de reacții. en_US
dc.description.abstract It has been theoretically studied the mechanism of formation of the peptide bond in the protein molecule. Condensing reactions between alanine (Ala), glycine (Gly) and valine (Val) with the formation of dimomers: alanilglycine, glycyl-alanine, glycyl-valine, valyl-glycine, valyl-alanine, alanil-valine and elimination of a water molecule. The energy profile and the transition state of each reaction were studied, which is characterized by a single imaginary frequency with a negative value. From a thermodynamic point of view, these reactions are exothermic, having activation energy values characteristic of these types of reactions. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea de Stat din Tiraspol en_US
dc.subject Legătură peptidică en_US
dc.subject Alanină en_US
dc.subject Glicină en_US
dc.subject Valină en_US
dc.subject Reacție de condensare en_US
dc.subject Peptide bond en_US
dc.subject Alanine en_US
dc.subject Glycine en_US
dc.subject Valine en_US
dc.subject Condensation reaction en_US
dc.title Analiza teoretică a stabilității termodinamice a dimerilor obținuți din alanină, glicină și valină en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account