REPOZITORIU UPSC

Biochemical Changes in Red Raspberry (Rubus idaeus L.) due to folial fertilization using biofertilizer obtained from humic acids and from polyphenolic extract of Vitis vinifera

Show simple item record

dc.contributor.author DUMITRU, Mihaela Gabriela
dc.contributor.author GANESCU, Anca
dc.date.accessioned 2023-05-03T16:06:35Z
dc.date.available 2023-05-03T16:06:35Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation DUMITRU, Mihaela Gabriela, GANESCU, Anca. Modificări biochimice datorate fertilizării foliare cu biofertilizant obţinut din acizi humici şi extract polifenolic din seminţe de Vitis vinifera la Zmeura Roşie (Rubus idaeus L.). În: Conferinţa ştiinţifico-practică cu participare internaţională "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă", Ediţia a 9-a, 19-20 martie 2022, vol. 1: Biologie. Chişinău: UST, 2022, pp. 117-121. ISBN 978-9975-76-390-5. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-76-389-9
dc.identifier.isbn 978-9975-76-390-5
dc.identifier.uri http://dir.upsc.md:8080/xmlui/123456789/4641
dc.description Zmeura poate fi considerată un produs potențial bogat în compuși bioactivi. Acest studiu examinează efectele îngrășământului foliar bazat pe acizii humici extrași din lignit și extractul polifenolic din semințele de Vitis vinifera asupra unor parametri biochimici și fiziologici ai zmeurii (Rubus idaeus L.). Tratamentul foliar cu biofertilizator a fost aplicat la începutul procesului de ȋnflorire și la fiecare 10 zile după aceea până la coacere. Concentrația fertilizantului a fost de 50 mL L-1. S-au determinat parametrii biochimici ai fructului (polifenolii totali, acidul ascorbic și activitate antioxidantă). Probele fertilizate au înregistrat valori net superioare față de probele nefertilizate. en_US
dc.description.abstract Raspberry fruit can be considered as a potential product rich in bioactive compounds. This study examines the effects of the foliar fertilizer based on humic acids extracted from lignite and polyphenolic extract from the seeds of Vitis vinifera on some biochemical parameters of raspberry fruit (Rubus idaeus L.). Foliar treatment with biofertilizer was applied at the beginning of blooming process and every 10 days thereafter until ripening. Fertilizer concentration was about 50 mL L-1. We determined biochemical parameters of the fruit (total polyphenols, ascorbic acid, and antioxidant activity). Fertilized samples recorded significantly higher values than the unfertilized samples. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.publisher Universitatea de Stat din Tiraspol en_US
dc.subject Biotehnologie en_US
dc.subject Biochimie en_US
dc.subject Acizi humici en_US
dc.subject Zmeura Roşie en_US
dc.subject Biotechnology en_US
dc.subject Biochemistry en_US
dc.subject Humic acids en_US
dc.subject Red Raspberry en_US
dc.title Biochemical Changes in Red Raspberry (Rubus idaeus L.) due to folial fertilization using biofertilizer obtained from humic acids and from polyphenolic extract of Vitis vinifera en_US
dc.title.alternative Modificări biochimice datorate fertilizării foliare cu biofertilizant obţinut din acizi humici şi extract polifenolic din seminţe de Vitis vinifera la Zmeura Roşie (Rubus idaeus L.) en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account