dc.contributor.author |
NASTAS, Jeni |
|
dc.contributor.author |
CHIPER, Valentin |
|
dc.date.accessioned |
2020-01-05T12:04:17Z |
|
dc.date.available |
2020-01-05T12:04:17Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
NASTAS, Jeni. CHIPER, Valentin. Originea, evoluția și specificul alimentelor tradiționale românești. Studiu de caz: zona etnografică – Prutul de Jos. In: Probleme ale ştiinţelor socioumanistice şi modernizării învăţământului: materialele conf. şt. anuale a profesorilor şi cercetătorilor UPS „Ion Creangă”. Univ. Ped. de Stat „Ion Creangă”; coord. şt. Ig. RACU, col. red. C. PERJAN [et al.]: [in vol.]. Chişinău: S. n., 2019 (Tipogr. UPS „Ion Creangă”), vol.3 (seria 21), p. 11-24. Bibliogr.- 7 titl. |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/1790 |
|
dc.description.abstract |
Sarmalele, mămaliga, sponge coke, traditional Romanian food. In our days all products wha we are eat today was imported from different countries. Only the mămaliga, waled be our national invention but in the post mamaliga wos cooked from millet.
Todays traditional Romanian food cooned and served by popuolation from Prut (Republic of Moldova, Ucraina, Romania) are the result from the interaction of traditional ramanian food with another countries. |
en_US |
dc.language.iso |
ro |
en_US |
dc.subject |
Bucate românești |
en_US |
dc.subject |
Alimente tradiționale românești--Prutul de Jos |
en_US |
dc.subject |
Bucătăria țăranului român |
en_US |
dc.title |
Originea, evoluția și specificul alimentelor tradiționale românești. Studiu de caz: zona etnografică – Prutul de Jos |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |